Verslag van het Jubileumweekend

Na maanden van voorbereiding en planning ging op vrijdag 24 mei het jubileumweekend van start met een etentje van koorleden en oud koorleden. Het werd een gezellige avond waarop niet alleen heerlijk werd gegeten, maar vooral ook werd (bij) gepraat. Twee van de drie oprichters van het koor waren ook aanwezig, en de drie leden die al 25 jaar lid zijn van Gospelkoor Vocation werden uitgebreid in het zonnetje gezet.

Natuurlijk kon deze avond niet voorbij gaan zonder dat er even gezongen werd, en zo konden we aan het eind van de avond alvast even oefenen met de oud-leden voor het concert van de volgende avond.

Zaterdagmiddag kwamen we weer bij elkaar, nu om werkelijk de puntjes op de 'i' te zetten. De zaal werd aangekleed, de mensen van licht en geluid waren druk bezig om alles in orde te maken, en de band had de eerste repetitie. Halverwege de middag kwam het koor en werd er geoefend met de oud-leden voor het eerste blokje van het concert, en moest er volop geoefend worden met de band die ons die avond zou begeleiden. Best spannend allemaal, want hoe gaat het "in het echt" klinken als je tot dan toe met een orkestband hebt geoefend? We merkten al snel dat de muzikanten er zin in hadden en de klik was er vanaf het begin.

Tijdens de maaltijd was de opwinding voelbaar: nu gaat het echt gebeuren en iedereen had er zin in!

's Avonds stroomde de zaal vol en was het vanaf de eerste noot tot en met het slotakkoord een feest; geweldig om zo samen muziek te mogen maken tot Gods eer.Ook het optreden van Talitha Nawijn was geweldig, zij wist met haar prachtige stem de mensen diep te raken.

Op zondagmorgen werd het weekend besloten met een dankdienst, samen met de gemeente van de Samuelkerk. De gemeente waar het allemaal is begonnen, en waar Gospelkoor Vocation nog steeds haar thuisbasis heeft. Het werd een feestelijke dienst waarin de dank aan God voor dit jubileum in woord en muziek naar voren kwam. Namens de gemeente kregen we een kado aangeboden en Gospelkoor Vocation trakteerde na de dienst op gebak.


En toen zat het er echt op. Dankbaar mogen we terugkijken op dit prachtige weekend, en stiekem alweer een beetje vooruitkijken naar een volgende mijlpaal. We hopen namelijk dat Gospelkoor Vocation nog heel lang zal mogen doorgaan met uitdragen van haar "Roeping".