Voorbereidingen

Michael W. Smith (links) en Ton Schimmel (midden) Via GMI werd onze dirigent Ton Schimmel op deze musical geattendeerd. De musical - die oorspronkelijk geschreven is door Michael W. Smith - is voor Gospelkoor Vocation helemaal herschreven.
De bekende Nederlandse componist/arrangeur Frans de Berg maakte speciaal voor deze Nederlandse première alle koor- en orkestarrangementen.


Het verhaal

Leesha Wijnands raakt betrokken bij een auto-ongeluk dat haar het leven kost en waarbij haar vriend en bestuurder Kevin Huizinga ernstig gewond raakt. In de hemel ontmoet ze Engel, haar gids. Bewust van wat haar is overkomen, heeft ze toch een aantal vragen over het leven en de geliefden die ze heeft achtergelaten. Engel probeert haar uit te leggen wat de voorzienigheid van God werkelijk betekent.

Leesha's rouwende vrienden, Patrick, Tamara en Tessa, zoeken samen naar het waarom van haar dood. Kevin's vader, meneer Huizinga, die in de afgelopen jaren zijn nauwe verbondenheid van Christus is kwijtgeraakt, is verbitterd over de verwondingen van zijn zoon en enigszins sarcastisch over het vaste vertrouwen van zijn vrouw in Christus. Ook verwacht hij een schadeclaim van Leesha's ouders. Mevrouw Huizinga verlangt ernaar dat haar man zijn weg terug zal vinden naar Christus.
Ondertussen is Engel nog steeds bezig Leesha te vertellen over Gods voorzienigheid, en hoe deze werkt in de levens van haar geliefden. Opgewonden zegt Engel: "Ik heb dit vaker meegemaakt."

In het ziekenhuis getuigt Kevin aan zijn vrienden en indirect aan zijn vader, dat hij door deze gebeurtenis is gaan begrijpen dat God van hem verlangt dat hij zijn toekomstdromen aanpast.

Onverwacht komt Leesha's vader binnenvallen om te vertellen dat hij een plaats in een revalidatiecentrum voor Kevin heeft geregeld. Meneer Huizinga weet zich met dit alles geen raad.
Thuisgekomen begint hij in de bijbel te lezen. Mevrouw Huizinga komt ongezien de kamer binnen en zegt uit haar hoofd dezelfde verzen op. Het tafereel eindigt met de hoop op vernieuwing in hun relatie, maar ook van de relatie tussen Christus en meneer Huizinga.

Ondertussen heeft Leesha meer en meer geleerd over Gods voorzienigheid en zegt op een gegeven moment: "Zelfs als je er niets van begrijpt, is Hij er... Hij is er altijd." Op Leesha's laatste vragen - over Kevin's toekomst - antwoord Engel: "Ik zou het niet weten..., maar is het niet spannend!"

The Big Picture